Voltaren és az osteoarthritis

Hogyan használható a
Voltaren Emulgel 1% gél és a
Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél az osteoarthritis okozta fájdalom enyhítésére

Az ízületi fájdalmak egyik leggyakoribb oka az osteoarthritis. Itt ismertetjük, hogy a Voltaren Emulgel-ek hogyan segíthetnek az osteoarthritis-szel kapcsolatos fájdalmak enyhítésében.

Mi az osteoarthritis?

Az osteoarthritis az arthritis leggyakoribb formája, és egy degeneratív ízületi betegség. Általában az idősebb embereket érinti inkább, és leggyakrabban térd-, csípő-, ujj- és derékfájdalmat okoz. A betegség súlyossága személyenként változik. Néhányan csak enyhe tüneteket tapasztalnak, míg mások számára nehéz és fájdalmas lehet a napi tevékenységek elvégzése.

Mi okozza az osteoarthritist?

Ez a betegséget az ízületek kopása okozza. Az ízületeket naponta érik sérülések, de általában a szervezet kijavítja ezeket, így Ön nem tapasztal semmilyen tünetet. Az osteoarthritisben szenvedő emberek esetében ezek a sérülések nem teljesen gyógyulnak be. Ez a csont porcrészének elvesztéséhez (ez a védőfelület teszi lehetővé az ízületek sima mozgását), csontos kinövésekhez és az ízület enyhe gyulladásához vezethet. Jellemző tünetei az ízületi fájdalom, a duzzanat és a merevség.

*WHO | Krónikus reumatikus betegségek. 2016. WHO | Krónikus reumatikus betegségek. [ONLINE] Elérhető a következő címen: http://www.who.int/chp/topics/rheumatic/en/

Ismerje meg az osteoarthritis

TUDTA?

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a fejlett országokban az osteoarthritis egyike azon tíz betegségnek, melyek leginkább munkaképtelenséget okoznak.*

Kockázati tényezők

Bár számos oka van az osteoarthritis kialakulásának, néhány kulcsfontosságú kockázati tényező a következő:

  • Kor – A 45 feletti embereknél nagyobb valószínűséggel alakul ki ez a betegség
  • Súly – A túlsúly jobban megterheli az ízületeket - különösen a teherbíró ízületeket, mint a csípő és a térd, ezért túlsúly esetén a betegség tünetei általában intenzívebbek
  • Ízületi sérülés – Ha egy ízület megsérül vagy műtéten esett át, és különösen ha túlerőltetik azt a teljes gyógyulás előtt, akkor nagyobb a betegség kialakulásának esélye
  • Nem – Nőknél nagyobb eséllyel alakul ki ez a betegség, mint férfiaknál


Hogyan segíthet a Voltaren Emulgel 1% gél és a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél a fájdalom enyhítésében?

A Voltaren Emulgel termékek olyan gyógyszerek, melyek segíthetnek az osteoarthritis által okozott ízületi fájdalmak enyhítésében. A Voltaren Emulgel 1% gél és a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél is enyhítheti az ujjak és a térd osteoarthritis-ével kapcsolatos fájdalmakat. A Voltaren Emulgel Forte 150 g-os kiszerelése könnyen nyitható kupakkal rendelkezik, ami ideális, ha ujjfájdalomtól szenved.

Hogyan hat a Voltaren Emulgel 1% gél és a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél?  

A Voltaren Emulgel 1% gél és a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél hatóanyaga a diklofenák, amely egy nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszer (NSAID). A gélt finoman be kell dörzsölni az érintett bőrfelületbe, ahol az felszívódik, így csökkentve a fájdalmat és a gyulladást, illetve elősegítve a gyógyulást.

A fájdalmat elfedő gélekkel ellentétben a Voltaren Emulgel 1% gél és a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél a bőrön át mélyen a szövetekbe hatolva fejti ki hatását a fájdalom forrására.

A gél nem használható ekcémás (száraz, viszkető bőr), illetve sérült bőrfelületen, vagy nyílt sérülések esetén. Ne használja olyan bőrfelületen, melyen csalánkiütés, vagy ekcéma van.

Az Emulgel technológia gél és krém egyedi kombinációját alkalmazza, amely hűsítő és nyugtató hatást fejt ki a bőrön.

 

A megfelelő termék kiválasztása

Voltaren Emulgel

A Voltaren Emulgel termékcsaládnak két tagja van: A Voltaren Emulgel 1% gél és a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél. Mindkét termék az osteoarthritis okozta fájdalom enyhítésére is szolgál, de egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segítenek eldönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb az Ön számára.

Világszerte az emberek 65%-a legalább egyszer tapasztal fájdalmat hetente

Voltaren Emulgel 1% gél

  • 11,6 mg diklofenák-dietilamin hatóanyagot tartalmaz grammonként.
  • Naponta három-négy alkalommal vihető fel

Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél

  • 23,2 mg diklofenák-dietilamin hatóanyagot tartalmaz grammonként.
  • Naponta két alkalommal vihető fel az érintett területre, ideális esetben reggel és este

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Használat előtt olvassa el a betegtájékoztatót!

*GSK Global Pain Index Kutatás, 2014.

Tudjon meg többet

Hogyan hat a Voltaren?

Tudjon meg többet a Voltaren fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és gyógyulást elősegítő hatásáról.

Tudjon meg többet

Fájdalom típusok és kezelési lehetőségek

Fedezze fel, hogy mi a legjobb kezelési mód az Ön fájdalmára.

Tudjon meg többet

Az osteoarthritis ismertetése

Az osteoarthritis az arthritis leggyakoribb formája. Tudjon meg többet a probléma okáról és a fájdalom enyhítésének lehetőségeiről.

*GSK Global Pain Index Kutatás, 2014., jelentés, 8. o.

Tudjon meg többet
Az 55 év feletti emberek 44%-a napi szinten érez fájdalmat Az 55 év feletti emberek 44%-a napi szinten érez fájdalmat