A fájdalom kezelése

Hogyan hat a Voltaren?

Tudjon meg többet a Voltaren fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és gyógyulást elősegítő hatásáról.

Mi a Voltaren?

A recept nélkül kapható Voltaren termékcsalád készítményei egy diklofenák nevű nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszert (NSAID) tartalmaznak. A diklofenák gátolja a prosztaglandinok szintézisét, amelyek a testben kialakuló fájdalomért és a gyulladásért felelős anyagok. Ezen anyagok hatásának mérséklésével a diklofenák hozzájárul a fájdalom és a gyulladás csökkentéséhez.

A Voltaren típusai 

A Voltaren termékek négy különböző formában kaphatók: gél, tabletta, lágy kapszula és tapasz. Itt ismertetjük, hogyan hatnak.

A Voltaren felvitele a bőrre
 

Voltaren Emulgel 1% gél és Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél

Hogyan működik a Voltaren?

TUDTA?

A Voltaren Emulgel Forte 150 g-os kiszerelése az első fájdalomcsillapító gél, mely könnyen nyitható háromszög kupakkal rendelkezik.

A Voltaren gélek helyileg alkalmazandó készítmények, ami azt jelenti, hogy az érintett területen kell felvinni őket a bőrre. Úgy hatnak, hogy a diklofenák felhalmozódik a bőrben, mely raktárként működik, ahonnan folyamatosan szabadul fel a gyógyszer a mélyebb szövetekbe, hogy kifejthesse fájdalomcsillapító, duzzanatcsökkentő hatását és támogassa a gyógyulási folyamatot.

  • A Voltaren Emulgel 1% gél 11,6 mg diklofenák-dietilamint tartalmaz grammonként. Naponta 3-4 alkalommal használható.
  • A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél kétszer annyi, azaz 23,2 mg diklofenák-dietilamint tartalmaz grammonként. Naponta kétszer kell alkalmazni (reggel és este).

Voltaren ActiGo tapasz

A Voltaren ActiGo 140 mg gyógyszeres tapasz 140 mg diklofenák-nátriumot tartalmaz egy gyógyszeres tapaszban. A diklofenák nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszer (NSAID) a fájdalom és a gyulladás rövid távú enyhítésére. A tapaszt fel kell helyezni az érintett területre, és az a bőrön keresztül adagolja a gyógyszert. A tapasz magas hatóanyagtartalmának köszönhetően csak naponta kétszer – reggel és este – kell alkalmazni, hogy folyamatos enyhülést biztosítson.  
 

A Voltaren szájon át szedhető formái

Voltaren tabletta és Voltaren lágy kapszula

A Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta és a Voltaren Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula is 25 mg diklofenák-káliumot tartalmaz tablettánként illetve kapszulánként és gyors fájdalomcsillapítást biztosít.

Tudjon meg többet

Minden, amit tudni kell a fájdalomcsillapításról

Itt ismertetjük, hogy hogyan hatnak a különböző fájdalomcsillapító termékek, hogy megtalálja a legmegfelelőbb megoldást.

Tudjon meg többet

Fájdalom típusok és kezelési lehetőségek

Fedezze fel, hogy mi a legjobb kezelési mód az Ön fájdalmára.

Tudjon meg többet

Mi a gyulladás?

Tudjon meg mindent a gyulladást okozó folyamatokról, hogy miért történnek, és milyen érzést keltenek testünkben.

*GSK Global Pain Index Kutatás, 2014., jelentés, 40. o.

Tudjon meg többet
Az emberek 73%-a tudja, hogy a gyulladás a fájdalom vezető oka Az emberek 73%-a tudja, hogy a gyulladás a fájdalom vezető oka