A fájdalom megértése

Mi a gyulladás?

Tudjon meg mindent a gyulladást okozó folyamatokról, hogy miért történnek, és milyen érzést keltenek testünkben.

Mi a gyulladás?

A gyulladás a test normál védelmi reakciója a sérülésre. Akkor fordul elő, amikor fehérvérsejtjeink felveszik a harcot a baktériumokkal vagy vírusokkal, hogy megvédjenek minket a fertőzésektől. Akkor is előfordulhat, ha a test megsérült, például ha sportolás közben gyakran meghúzzuk valamelyik testrészünket, akkor az gyakran fájdalmassá válik, megduzzad és begyullad.

Mennyi ideig tart a gyulladás?

Az akut gyulladás egy olyan immunválasz, amely általában csak néhány napig tart, és általában hasznos a gyógyulás szempontjából, bár gyakran kellemetlen érzéssel, például viszketéssel vagy fájdalommal jár együtt.

Akkor fordul elő, amikor az immunrendszer megpróbálja megvédeni a szerveket a fertőzésektől és a károsodástól. Célja a sérült szövetek lokalizálása és eltávolítása, hogy a szervezet gyógyulás útjára léphessen.

* Mi a gyulladás? - National Library of Medicine - PubMed Health. 2016. Mi a gyulladás? - National Library of Medicine - PubMed Health. [ONLINE] Elérhető a következő címen: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0072482/. [Letöltés: 2016. április 8., péntek].

Fedezze fel a gyulladást

TUDTA?

Gyulladás akkor alakul ki, amikor a vérerek kitágulnak, hogy több jusson a sérült szövetbe. A terület ezért válik meleggé és pirossá.*

A gyulladás tünetei

Öt olyan jel vagy tünet van, amely akut gyulladásra utalhat: bőrpír, hő, duzzanat, a fájdalom, és ha az érintett testrész mozgatási nehézsége. Néhány gyulladás lehet enyhébb és csak egy kis területet érintő, amely magától meggyógyul, de a gyulladás lehet kiterjedt és fájdalmas is, amely kezelést igényel.

Az emberek 73%-a tudja, hogy a gyulladás a fájdalom vezető oka

Diagnózis és kezelés

Ha a fájdalom súlyos vagy hosszú ideig tart, forduljon orvosához, aki megvizsgálhatja és esetleg vérvizsgálatot vagy képalkotó vizsgálatokat, például röntgen-t, MRI-t vagy CT-t rendelhet el a gyulladás okának felderítése céljából. Az orvos javasolhat kezelést is, például nem-szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok) szedését, amelyeket gyulladáscsökkentésre és fájdalomcsillapításra használnak.

*GSK Global Pain Index Kutatás, 2014.,
jelentés, 40. o.

Tudjon meg többet

Mi a fájdalom?

Tudjon meg többet arról, hogy testünk miért érez fájdalmat, és ismerje meg a testi fájdalmak különböző okait.

Tudjon meg többet

Fájdalom típusok és kezelési lehetőségek

Fedezze fel, hogy mi a legjobb kezelési mód az Ön fájdalmára.

Tudjon meg többet

Hogyan hat a Voltaren?

Tudjon meg többet a Voltaren fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és gyógyulást elősegítő hatásáról.

Tudjon meg többet
Voltaren Emulgel. A mozgás öröme Voltaren Emulgel. A mozgás öröme